För dop och barnkalas

 

Bebisen i magen fick i veckan
 sin första inbjudan till ett-års-kalas! Är en jättesöt liten pojke som fyller ett år och självklart känner vi oss hedrade att få ta del av dagen. Samtidigt så dyker frågor upp, för vad är egentligen den perfekta gåvan att ge på ett-års-kalaset och vad ligger egentligen inom en rimlig budget? 

Förväntningarna på kostnader varierar i olika kretsar och beronde på relationerna till värdparet. Vad gäller budget så vet varje person förhoppningsvis bättre än någon annan vad som ligger inom ens rimliga budget. Här kommer mina samlade förslag inom de flestas budget-klasser. Dela gärna med er av era förslag!
 

 
1. Sparkbilen - prisklass ca 1000 :- (dyr)
En gammal klassiker som barnet kan leka med från 1-3 års ålder. Retro och snygg i sin design, hållbar och en ganska så påkostad present. En fullpoängare om du har en väldigt nära relation till barnets föräldrar alternativt hittar den som secondhand för en betydligt lägre peng.
 
2. Böcker - prisklass ca 45 - 150 :- (mellan)
Böcker tar inte mycket plats och ryms allt som oftast i de mest kompakta hem och dessutom så visar studier på att barn som får böcker lästa för sig får ett rikare ordföråd! Mao en nyttig present för en ganska billig peng - vill du kosta på barnet lite mer kan du slå till med en valdfri bok-serie och kanske ett gossdjur som går till bokserien? Typ gossesjurs Bamse till böckerna om Bamse. :)
 
3. Spade och hinkar - prisklass ca 29 - 100 :- (billig)
Är det vår eller sommar passar ett billigt sådant kit super bra - tenderar till att bli slit och släng produkter så ett billigt kit från ÖoB/ Rusta eller annan billighetsaffär är nog inget problem. Super kul för barnet att gå ut och banka med i vår-, sommar- eller höstsolen.